Res i Skandinavien under lågsäsong

Om du verkligen vill uppleva det bästa som Skandinavien har att erbjuda ska du resa under lågsäsong. Då slipper du trängas med en massa turister och kan njuta av natur och omgivningar i all sin prakt. Norrskenet är till exempel en sevärdhet som många har på sin bucketlist och vill se en gång i livet. Det finns flera hotell uppe i norra Sverige, Finland och Norge där du bor i så kallade glashyttor för att kunna beskåda norrskenet under hela natten. Dessa kan du boka till ett billigare pris om du reser utanför de populäraste datumen.

Res inte på loven

Ska du åka skidor eller liknande rekommenderas inte att åka under något av loven, alltså sportlovet eller höstlovet. Då är det fullsmockat i backarna och du kommer inte att kunna njuta på samma sätt som om du reser när det är lite lugnare. Detsamma gäller för kända turistattraktioner som till exempel Blue Lagoon på Island vilket också kan vara smockat med folk. Kolla upp när det är som mest folk och anpassa dig efter detta. 

Åk på cityweekend

Att resa runt i Skandinavien omfattar inte bara resor i fantastiska landskap och härlig natur. Det finns även flera trevliga städer att upptäcka i Sverige och våra grannländer. Finlands huvudstad Helsingfors är en riktig pärla som många kanske inte tänker på. Om du gör ett besök under vintern kommer det vara magiskt vackert och förhoppningsvis snötäckt. Dessutom lär det inte vara lika mycket folk som under sommarmånaderna. I Helsingfors kan du upptäcka cool design och härlig matkultur. Dessutom är det enkelt att hitta flygresor från stora flygplatser i Sverige.